Back to Top

Bouwkundig zwembad

Bouwkundig zwembad

Wilt u een buiten- of binnenzwembad waarbij u totale vrijheid hebt over vorm, afmetingen, kleur, accessoires en afwerking? Met andere woorden, zoekt u een zwembad op maat? Dan is een bouwkundig zwembad, ook wel foliebad genoemd, de allerbeste keus. Zwembadbouw.nl heeft alles in huis om uw droom van een privé-zwembad te bouwen.


 

Voordelen van een bouwkundig zwembad

Een bouwkundig zwembad kent eigenlijk geen beperkingen. U bent niet alleen volledig vrij in vorm, trapuitvoering en afmetingen, maar ook in de randafwerking en de kleur van zwembadfolie. U bepaalt alles naar eigen smaak en wensen. Bovendien is de levensduur van een bouwkundig zwembad zeer lang. Een dergelijk zwembad gaat zelfs generaties lang mee.
 
Alle voordelen op een rijtje:
• Zeer lange levensduur;
• Inbouwtechniek van de hoogste kwaliteit;
• Hoogste isolatiewaarde;
• Eenvoudig te vernieuwen foliebekleding (met levensduur van 10 tot 15 jaar);
• Alle type trappen naar wens verkrijgbaar;
• In alle maatvoeringen en vormen te bouwen;
• Geleidelijk uit te breiden met zwembadtechniek;
• Vroeger en langer zwemmen in warmer water.

 

Kleurrijke zwembaden

Bouwkundige zwembaden hebben vooral qua kleur de prachtigste mogelijkheden. De tijd dat een zwembad persé blauw moest zijn ligt al ver achter ons. Steeds vaker worden kleuren als wit, zand en grijs toegepast bij foliebaden. U realiseert daarmee een prachtige, natuurlijke waterkleur. Maar er zijn ook vele mogelijkheden voor bijvoorbeeld een contrasterende rand- en/of terrasafwerking.

 

De bouw van een foliebad

Het bouwkundige gedeelte van een foliebad kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De uitvoering van een binnenzwembad, is vanzelfsprekend anders dan die van een buitenzwembad. De zwembaden worden door ons altijd opgezet uit een gewapende betonconstructie. Als bekisting hiervoor gebruiken wij prefabwanden van polystyreenblokken. Deze bekisting wordt voorzien van vlechtwerk voordat de bekisting wordt afgestort met beton. Het isoleren van de betonconstructie verdient onze voorkeur vanwege de hoge isolatiewaarde. In combinatie met de juiste zwembadafdekking zorgt u ervoor dat het water warm blijft. Hierdoor verlengt u uw eigen zwemseizoen!
 
Met deze betonconstructie van polystyreenblokken wordt een perfect vlak en goed geïsoleerd bouwkundig zwembad gerealiseerd. Een solide en oerdegelijke kuip is het resultaat die vervolgens wordt afgewerkt met een scheidingsvlies en gewapende zwembadfolie.