Back to Top

Zwembadverwarming

Zwembadverwarming; een luxe toevoeging die niet duur hoeft te zijn

Nederland; het ‘koude’ kikkerlandje en niet bepaald een ideaal klimaat voor de zwembadliefhebbers… Maar voor elke uitdaging is er een oplossing, en dus kunnen alle onze zwembadmodellen uitgebreid worden met zwembadverwarming! Helaas noodzakelijk in Nederland, maar tegenwoordig hoeft het niet meer handenvol energie te kosten. De door ons ingebouwde zwembaden zijn goed geïsoleerd met als gevolg een lagere energierekening dan bij een bouwkundig zwembad zonder juiste isolatielaag…


Een zuinige zwembadverwarming

Om uw zwembad op de meest energiezuinige manier te verwarmen bieden wij full Inverter warmtepompen. Inverter staat voor “frequentie geregeld”. Door de warmtepomp in toerental te regelen kan deze 20-30% energie zuiniger werken dan voorgangers die altijd op maximaal vermogen werkten. Door de slimme software in onze warmtepompen is het niet altijd nodig om de warmtepomp op maximaal vermogen te laten draaien om het zwembadwater op gewenste temperatuur te behouden.


Zwembadverwarming door een warmtepomp

Het is een milieuvriendelijke keuze om gebruik te maken van een warmtepomp om het zwembadwater te verwarmen. De warmtepomp is in aanschaf iets duurder, daarentegen is de verwarming goedkoper en het energieverbruik veel lager.


Voordelen

• Op afstand te besturen met uw smartphone
• Kan naast verwarmen ook water koelen
• Werkt efficiënt van april tot en met oktober
• Heel hoog rendement van 1 op 15


Nadelen

• Een warmtepomp kan niet in de technische ruimte staan