Back to Top

Afdekking

Een ingegraven zwembad verliest tot wel 80% van zijn warmte via het oppervlaktewater. Om dit te verminderen dient een verwarmd zwembad te worden afgedekt. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een lamellenafdekking of van een afdekzeil.

Hier alle informatie over alle soorten afdekking.

 

Lamellenafdekking

 

Voordelen van een lamellenafdekking

Een lamellenafdekking is in staat het gewicht (tot ca. 100kg) van een huisdier, kind of volwassene te dragen en is daardoor een van de veiligste afdekkingen op de markt. Dit type afdekking ook nog eens een uitstekende isolatiewaarde dankzij de met lucht, of volledig gevulde kamers in de lamellen. Zo bespaart u niet alleen veel tijd als het gaat om het schoonmaken van uw zwembad, maar bent u ook nog eens minder geld kwijt aan het verwarmen van het bad.

 

Verschillende varianten

De lamellenafdekking is beschikbaar in diverse kleuren. Naast de standaard lamellenafdekking kunt u ook nog kiezen voor een solar variant waarmee u het zwembad kunt verwarmen. Afhankelijk van het seizoen en de locatie van het zwembad kunnen deze solar lamellen uw zwembad namelijk 4 tot 8 graden verhogen. Tevens bieden wij de Covrex Classic isolatielamellen aan met een ongekend hoog isolatieniveau!
De lamellen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

Montage

Lamellenafdekkingen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd en bediend. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de voordeligste manier: de handmatige oprol installatie. Bij deze installatie is de afdekking buiten het bad geplaatst en middels een oprol installatie handmatig af te rollen.
Voor meer gemak of comfort is er de automatische oprol installatie. Hierbij is de afdekking buiten óf in het zwembad geplaatst en kunt u met een druk op de knop deze op of af laten rollen.

zwembad afdekking opbouw

Opbouw

zwembad afdekking inbouw bodem

Inbouw op bodem

zwembad afdekking inbouw achter de trap

Inbouw achter de trap

 

 

Afdekzeilen


Voordelen van een afdekzeil

Het aanbrengen van een afdekzeil heeft veel voordelen. Afdekzeilen zijn namelijk niet alleen goedkoper dan een lamellenafdekking of overkapping, maar dragen ook bij aan schoon water. Een afdekzeil voorkomt onder andere dat er vuil en bladeren in het zwembad terecht kan komen.
Tevens houdt het ook nog eens zonlicht tegen. Dit scheelt tijd in het schoonmaken van het zwembad.  

Verschillende soorten afdekzeilen

Om het zwembad af te dekken heeft u bij ons keuze uit verschillende soorten afdekzeilen.Zomerzeil Geobubble

Een zomerzeil zorgt ervoor dat uw zwembadwater een goede isolatie heeft wanneer u er niet in zwemt. Zo kunt u het zeil ’s nachts op het water leggen om de afkoeling van het zwembad tegen te gaan. Op deze manier kunt u overdag beter genieten van uw zwembad! Wanneer u het zwembad overdag niet gebruikt kunt u het zomerzeil over het water plaatsen om verdamping van het water tegen te gaan.
Een ander groot voordeel met een noppenzeil is dat uw chloorverbruik aanzienlijk zal verminderen. Door minder zonlicht in uw zwembadwater te laten schijnen houdt u het afbreekproces tegen en kan het chloor effectiever de bacteriën en algenvorming tegengaan.
De Duolis is aan 4 zijdes omzoomd.Winterzeil

Wanneer u in de winter uw badwater schoon en vuilvrij wilt houden kunt u gebruik maken van een zogeheten winterzeil. Dit zeil is volledig lichtdicht en dekt het zwembad volledig af. Hierdoor kunnen vuil en zonlicht niet bij het water komen en heeft uw bad in het voorjaar minder onderhoud nodig om weer zwem klaar gemaakt te worden. Onze winterzeilen zijn makkelijk te monteren verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Tevens kunnen deze worden voorzien van een gratis afbeelding naar keuze.